neděle 5. října 2014

Rýžové nudle s pečenou zeleninou


NA 4 PORCE:
1 malá cuketa
1 malý lilek
3 mrkve
1/4 celeru
1 červená paprika
2 stroužky česneku
4 lžíce oleje
grilovací koření bez soli
sůl, pepř

600 g kuřecích prsou
4 lžíce kečupu
2 lžičky třtinového cukru
3 lžíce vinného octa
3 lžíce worcesteru
1 lžička mletého římského kmínu
sůl, pepř

200 g rýžových nudlí
1 lžíce rybí omáčky



 
Maso očistíme, nakrájíme na kousky, dáme do misky a přidáme kečup, cukr, ocet, worcester, římský kmín, sůl a pepř. Promícháme a dáme do ledničky alespoň na 2 hodiny marinovat. Tato kombinace chutí dodá jídlu tu správnou chuť.
 
Mrkvem oloupeme, nakrájíme na klínky, lilek a cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na proužky. Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Vše dáme na plech, posypeme grilovacím kořením, solí, pepřem, pokapeme olejem a dáme do trouby na 170°C, dokud není zelenina měkká.
 
 
Až to začne vypadat, že bude zelenina hotová, rozpálíme na pánvi olej a restujeme maso. Mezitím dáme vařit vodu, a do vroucí osolené vody dáme na 2 minuty rýžové nudle. Poté vyjmeme, zcedíme a přidáme k masu. Ochutíme rybí omáčkou a restujeme ještě asi 5 minut.
 
Vytáhneme zeleninu z trouby, a na plech přidáme směs masa a nudlí. Vše promácháme a případně dochutíme solí a pepřem. Můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat