neděle 10. října 2021

Dýňovo-bramborový salát

 


Dýňová sezóna pokračuje a u nás sklízí úspěch dýňovo-bramborový salát, který je výborný jak jako příloha třeba k řízku, tak jako pomazánka na chlebíčky.

INGREDIENCE:

1 střední dýně Hokaido
5 větších brambor
2 mrkve
1 červená cibule
3 větší kyselé okurky
1 malá plechovka kukuřice
150 g tvrdého sýra na strouhání 
3 lžíce majonézy
3 lžíce tatarky
sůl, pepř


Dýni omyjeme, odstraníme případné kazy na slupce, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky. Dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, rukama promícháme. Pečeme na 200 stupňů, dokud není dýně nejen měkká, ale spíš až opečená (aby se při míchání hned nerozbila).

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Upečenou a vychladlou dýni nakrájíme taky na kostičky. Obojí dáme do velké mísy.

Mrkve oloupeme, a syrové nastrouháme na hrubo. Cibuli a kyselé okurky nakrájíme na malinké kostičky. Sýr nastrouháme na hrubo. Tohle všechno a ještě kukuřici bez láku, majonézu a tatarku přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a promícháme.

Pro svěží chuť salátu vlijeme trošku láku z kyselých okurek.

Žádné komentáře:

Okomentovat