Podle Ivety Fabešové
Výborné vláčné sladké rohlíky, které zvládne každý.
NA 16 ROHLÍKŮ:
175 g vlažného mléka
70 g rozpuštěného a vychladlého másla
400 g hladké mouky
60 g cukru krupice
několik kapek vanilkového extraktu
1 žloutek
20 g droždí
kůra z 1/2 citronu
vejce na potření
mák na posypání
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo a necháme 1,5 hodiny kynout.
Poté si těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly, které vyválíme do kruhu silného 0,5 cm. Rozřízneme na 4 trojúhelníky (jako pizzu). Každý lehce vyválíme a srolujeme od širší strany k užší.
Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Necháme ještě asi 30 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme asi 15 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat