čtvrtek 3. prosince 2020

Sladké rohlíky

 Podle Ivety Fabešové


Výborné vláčné sladké rohlíky, které zvládne každý.

NA 16 ROHLÍKŮ:

175 g vlažného mléka
70 g rozpuštěného a vychladlého másla
400 g hladké mouky
60 g cukru krupice
několik kapek vanilkového extraktu
1 žloutek
20 g droždí
kůra z 1/2 citronu
vejce na potření
mák na posypání





Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo a necháme 1,5 hodiny kynout.

Poté si těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly, které vyválíme do kruhu silného 0,5 cm. Rozřízneme na 4 trojúhelníky (jako pizzu). Každý lehce vyválíme a srolujeme od širší strany k užší.

Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Necháme ještě asi 30 minut kynout.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme asi 15 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat