sobota 24. října 2020

Italská Foccacia

 Podle Emanuela Ridiho


Křupavý Italský chléb, kterým potěšíte každou návštěvu, a jehož příprava je překvapivě snadná.

INGREDIENCE:

1/2 kg hladké mouky
4 dcl vody
1/2 kostky čerstvého droždí
1 lžíce hrubé mořské soli
5 cl olivového extra panenského oleje
sušený rozmarýn na posypání

V míse nebo v robotu smícháme vlažnou vodu a rozmačkané droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých rukou vytvoříme dvě silnější placky, které přeneseme na plech s pečicím papírem. Obě placky se vlezou vedle sebe na jeden plech. (Zkoušela jsem jim dát větší prostor a upéct každou zvlášť na plechu, ale těsto se rozjelo, bylo tenké a vzniklá foccacia moc tvrdá).

Placky bohatě potřeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a rozmarýnem, a rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a těstem.

Pečeme v předehřáté troubě na 220-250 stupňů 10-12 minut. Poté necháme vychladnout.







Žádné komentáře:

Okomentovat