Velmi jednoduchá omáčka, která ke steakům a grilovanému masu udělá spoustu parády.
NA 4 PORCE:
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
350 g žampiónů, pokrájených na plátky
1/2 cibule, nakrájené na drobné
3 stroužky česneku, nastrouhaného
100 ml suchého bílého vína
100 ml vývaru
250 ml sladké smetany (33%)
50 g parmazánu
pár větviček tymiánu, nebo špetka sušeného
sůl, pepř
Na pánvi rozpustíme máslo spolu s olivovým olejem a necháme zesklovatět cibulku. Přidáme žampiony a restujeme do měkka přibližně 5 minut, dokud nepovolí.
Přidáme česnek, tymián, sůl a pepř a ještě 2 minuty restujeme. Přilijeme víno a vývar a dál restujeme, dokud se tekutina neodpaří.
Nakonec přidáme smetanu, necháme lehce provařit, a vmícháme nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a pepřem podle chuti a můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat