Další způsob, jak využít brokolici, pokud máte rádi asijské chutě. Polévka má netradiční nasládlou chuť.
1 kuřecí skelet, křídla
1 malá brokolice
5 větších mrkví
1 petržel
kousek lilku
1 cibule
3 stroužky česneku
50 g kuskusu (v suchém stavu)
5 kuliček nového koření
2 hřebíčky
1 badyán
1 skořice celá
3 sušené limetové listy (lze nahradit troškou strouhané limetové kůry)
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce teriaky omáčky
2 lžičky hoisin omáčky (vše koupíte v Tescu)
sůl
chilli omáčka
máslo
Nejdříve si připravíme vývar. Do hrnce dáme očištěný skelet a křídla, přidáme očištěné a na kousky nakrájené 2 mrkve a petržel. Dále koření (nové koření, hřebíček, badyán,skořici a limetové listy), zalijeme vodou, přivedeme k varu a pomalu vaříme 1 hodinu.
Mezitím si nakrájíme zeleninu. Brokolici na malé řůžičky, mrkve na malé špalíčky, cibuli na tenké špalíčky, lilek na kostičky, česnek nadrobno.
Po hodině vaření vývaru jej přecedíme, ze skeletu a křídel obereme maso.
V hrnci na másle pomalu opečeme cibulku, až zezlátne, přidáme brokolici, mrkev a lilek, na poslední minutu česnek. Přidáme všechny omáčky, zamícháme, zalijeme vývarem, případně doplníme vodu, a vaříme, dokud není zelenina měkká. Dosolíme podle chuti, a pokud máme rádi pikantní polévky, přidáme chilli omáčku. Polévku stáhneme z ohně, nasypeme kuskus a necháme minutu odstát.
Žádné komentáře:
Okomentovat