pondělí 30. října 2017

Špecle s cibulovou omáčkou a hráškem


Jestli taky nevíte, co každý den vařit, tenhle recept se vám může hodit. A navíc je to dobré, netradiční a řekla bych i zdravé.

NA 3 PORCE:

300 g špeclí
2 cibule
100 g másla
4 lžíce hladké mouky
150 g hrášku (může být mražený)
1 lžíce balzamikového octa
2 větvičky rozmarýnu
1 bobkový list
1 kulička nového koření
sůl, pepř



Cibule nakrájíme na jemno a zprudka osmahneme na másle. Až zesklovatí, stáhneme oheň na minimum, přidáme rozmarýn, a za občasného míchání v másle dusíme ještě asi 30 minut. 

Pak vyndáme rozmarýn, poprášíme moukou a vytvoříme tak jíšku, kterou po chvíli zalijeme asi 0,5 l vody (dáme tolik vody, abychom byli spokojeni s hustotou omáčky). Přidáme hrášek, bobkový list, nové koření a balzamikový ocet a necháme provařit. 

Nakonec vyndáme bobkový list a nové koření, a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou omáčku. Dochutíme solí a pepřem.

Špecle uvaříme podle návodu a smícháme s omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat