pondělí 30. října 2017

Bábovka snadno a rychle


Když se vám nechce zdlouhavě připravovat bábovku bez prášku do pečiva, o které jsem psala tady, můžete rychle sfouknout tuhle, která je ale taky výborná, nadýchaná a na povrchu křupavá.

NA 1 BÁBOVKU:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 hrnek oleje
1 hrnek teplé vody
1 prášek do pečiva
3 vajíčka
špetka soli
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Troubu si předehřejeme na 160°C.

Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Do mísy dáme všechny suché ingredience (mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva) a smícháme. Přidáme žloutky, vodu a olej a vypracujeme hladké těsto. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který potom lehce vmícháme do těsta. 

Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2/3 těsta vlijeme do formy, a do zbytku vmícháme kakao. Těsto s kakaem nalijeme nahoru do formy na světlé těsto.

Bábovku dáme do trouby a 20 minut pečeme na 160°C, potom přidáme teplotu a ještě 20 - 30 minut pečeme na 180°C. Jestli je bábovka hotová vyzkoušíme špejlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat