neděle 19. března 2017

Tygří polévka


Už jsem si myslela, že mě žádná variace na rajčatovou polévku nemůže překvapit, ale to jsem se spletla. Tahle je hodně netradiční, neuvěřitelně jednoduchá a moc dobrá. Hlavně když máte rádi "tropické" chuti.

NA 6 PORCÍ:

1 větší pórek
2 plechovky rajčat
500 ml passaty (rajčatového pyré)
1 plechovka kokosového mléka
1-2 lžíce limetkové šťávy
1-2 lžičky kari
olej
sůl, pepř
čerstvý koriandr





Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, které orestujeme na oleji (nesmí nám zhnědnout). Přidáme kari koření, které 1-2 minutu na mírném ohni prohřejeme spolu s pórkem. Přidáme rajčata, passatu a kokosové mléko, a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec ochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Při podávání ozdobíme lístky koriandru.

Žádné komentáře:

Okomentovat