neděle 11. prosince 2016

Zahřívací mrkvová polévka se zázvorem


V tomto ročním období, ať už venku mrzne, sněží, nebo fouká, se nejvíce hodí jídla, která vás zahřejí zevnitř. Díky zázvoru je tato polévka ideální.

6 větších mrkví
1 petržel
1 cibuli
1 dcl mléka
2 kousky zázvoru
1 l zeleninového vývaru
olej
muškátový oříšek
kurkuma
sůl, pepř



Na másle s kapkou oleje orestujeme cibuli do sklovata, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, a restujeme téměř doměkka. Pak přilijeme vývar, přidáme nastrouhaný zázvor (množství záleží na požadované úrovni ostrosti, doporučuji dát méně a případně přidat) sůl, pepř, špetku kurkumy, nastrouháme kousek muškátového oříšku, a vaříme asi 15 minut. Pak vše promixujeme tyčovým mixérem, přilijeme mléko a prohřejeme dohromady. Vyzkoušíme chuť, případně dochutíme a můžeme podávat. Já jsem na ozdobu použila olivový olej s lanýži a smaženou cibulku.



Žádné komentáře:

Okomentovat