čtvrtek 13. října 2016

Nakládaný hermelín


Zjistila jsem, že mám pravidelnou čtenářku, která ale nemá chudák co číst. Trošku mě nakopla. Vařím teď sice hlavně zeleninové pyré a mléčné kaše, ale občas se tam najde i něco jiného. Třeba jako tenhle nakládaný hermelín, na který jsme v létě chodili na naši oblíbenou zahrádku, kde teď už je ale zima, a tak musím sama. A že to umím. 

4 hermelíny
2 cibule
3 stroužky česneku
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
tymián
rozmarýn
pepř
olej na dolití nádoby





Nachystáme si nádobu, do které se nám vejdou 4 hermelíny. Ty si z obou stran opepříme. A vrstvíme: začínáme i končíme na plátky nakrájenou cibulí, na plátky nakrájeným česnekem, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a rozmarýnem. Na to hermelín. A tak pořád dokola, nakonec zase cibule, česnek, koření a bylinky.

Celou nádobu zalijeme olejem. Vše musí být pod hladinou, protože jinak by došlo ke kvašení, a to nechceme.

Pokud chceme ostřejší verzi, tak kromě pepře posypeme hermelín i ostrou paprikou, nebo k cibuli přidáme nakrájené chilli.

Týden nechejte naložené v lednici, a máte mňamku jako víno.

Žádné komentáře:

Okomentovat