sobota 13. prosince 2014

Vepřová panenka ve slanině s bramborovým špízem


2 PORCE:
400 g vepřové panenky
100 g anglické slaniny
5 brambor
1/4 fenyklu
1/2 cukety
40 g celeru
grilovací koření
steakové koření
olivový olej
sůl, pepř
špejle



Maso osolíme, opepříme, okořeníme steakovým kořením, promasírujeme olivovým olejem, a necháme marinovat aspoň hodinu. Zeleninu nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejem. Vytvoříme špízy: plátek brambory, fenyklu, brambory, cukety, brambory, celeru a brambory. Špízy postavíme na plech na pečicí papír, a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca hodinu.

Maso nakrájíme na 4 cm široké medailonky, které obalíme slaninou. Zprudka je osmahneme na pánvi na olivovém oleji - 3 minuty z každé strany, a následně vložíme na 15 minut do trouby k zelenině. Můžeme servírovat, na talíři ze špízů vytáhneme špejle.

2 komentáře: