neděle 20. dubna 2014

Velikonoční zapékaná klobása



Na 6 kousků:
6 zapékacích klobásek
1/2 kg mouky
270 g másla
1/4 l mléka
1 lžíce cukru krystal
1 sáček sušeného droždí
1 vajíčko + na potření
kremžská hořčice

Smícháme mléko, cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vajíčko, povolené máslo a zamícháme. Jako poslední přidáme mouku, vypracujeme těsto a necháme vykynout.

Těsto rozdělíme na 6 částí, z každé vytvarujeme obdelníček, aby se do něj daly zabalit klobásky. Těsto potřeme hořčicí a zabalíme, nahoře potřeme vajíčkem.

Pečeme nejprve na 150%, ať se propeče i klobása uvnitř, pak přidáme na 170°C a pečeme dozlatova.

Místo kremžské hořčice můžeme použít i francouzskou, jednou jsem použila i kari omáčku a bylo to výborné, letos jsem ji nemohla sehnat.

Žádné komentáře:

Okomentovat