pondělí 14. dubna 2014

Pikantní krevety


250 g krevet
50 ml sladké chilli omáčky
1 lžíce citronové šťávy
1 dl bílého suchého vína
2 nastrouhané stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
černý pepř

Smícháním ingrediencí vytvoříme marinádu, do které dáme krevety alespoň na hodinu marinovat. Pak na pánvi restujeme, dokud se tekutina neodpaří.

Podáváme s bagetou a salátem. Já jsem pro tentokrát udělala dresing z majonézy a troškou red thai curry pasty.

Krevety podporují správnou funkci mozku, pomáhají nám od únavy a mají pozitivní vliv na paměť. Příznivě působí na srdce, správnou funkci štítné žlázy, mají protirakovinné účinky, podporují imunitu, a dopomáhají k silným kostem. Blahodárně působí také na naši pleť a chrání před vráskami.

Žádné komentáře:

Okomentovat