neděle 27. srpna 2023

Cuketová kolečka

 



Zapečené cuketové "dvojhubky" s příchutí česneku a zasypané sýrem. Vhodné jako příloha k jídlu, samostatné lehké jídlo, ale i jako zdravé mlsání k vínu. Hodí se k tomu spíše menší cukety, ve kterých není tolik semínek.

INGREDIENCE:

3 menší cukety
1 kelímek zakysané smetany
3 stroužky česneku
120 g sýru (já jsem použila ementálského typu, může být třeba i parmazán)
sůl, pepř




Cukety nakrájíme na kolečka, z obou stran je posolíme, a necháme vypotit. Pak je pořádně otřeme papírovou utěrkou.

V misce smícháme zakysanou smetanu s utřeným (nebo nastrouhaným) česnekem, sůl a pepř. 

Cukety naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme smetanou a zasypeme nastrouhaným sýrem. 

Pečeme na 200°C, dokud není cuketa měkká a sýr rozpuštěný.



Žádné komentáře:

Okomentovat