neděle 27. srpna 2023

Čajová vejce

 


Aromatická vajíčka nabitá výraznou chutí. Používají se v asijské kuchyni, ať už do polévek, jako je například ramen, nebo k nudlovým pokrmům. Já bych je jedla pořád i samotné. Mňam.

INGREDIENCE:

6 vajec
150 ml černého čaje
100 ml tamari
100 ml javorového sirupu
1 lžíce tmavého sezamového oleje
2 stroužky česneku
1 - 2 lžičky chilli vloček
1 lžíce nasekaného zázvoru

Vejce uvaříme do požadované konzistence (já mám ráda, když je žloutek syrovější). Po uvaření a vychladnutí oloupeme.

Připravíme si nálev. Silný černý čaj smícháme s tamari, sezamovým olejem a javorovým sirupem.

Česnek a zázvor nasekáme na malinké kostičky, a spolu s chilli přidáme k ostatním surovinám.

Studená vejce dáme do skleněné zavírací nádoby, zalijeme nálevem a necháme macerovat 12 - 24 hodin. Takto připravená vajíčka můžeme skladovat v lednici až 5 dní.

Žádné komentáře:

Okomentovat