pondělí 10. dubna 2017

Red Velvet


Velmi efektní, chuťově skvělý dort, který jsem zvládla i já.. A to podle následujícího receptu mojí neteře pekařky cukrářky Barušky:

NA TĚSTO (ingredience jsou na plát, budeme péct dva):
130 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
57 g másla
150 g cukru krupice
1 vajíčko
1 lžička vanilkového extraktu
120 ml podmáslí
1 lžička octa
1/2 lžičky jedlé sody
1 sáček (5 g) červené potravinářské barvy)

NA KRÉM:
250 g tvarohu
250 g mascarpone
300 g Lučiny
100 ml smetany ke šlehání
1 pomazánkové máslo
3 lžičky cukru krupice
3 vanilkové cukry
2 vanilkové lusky (nebo vanilkový extrakt)

NA OZDOBU

Drobné ovoce - jahody, maliny, borůvky, rybíz..



TĚSTO

V jedné míse smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a sodu. Ve druhé míse smícháme podmáslí a ocet. Ve třetí míse šleháme povolené máslo, cukr, vajíčko a vanilkový extrakt, dokud nezískáme hladkou hmotu.


Potom střídavě přidáváme suché a mokré ingredience a šleháme, dokud nevytvoříme těsto. Pak do něj přidáme barvivo a dále šleháme až do konzistentní červené hmoty.

Těsto nalijeme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) dortové formy, a pečeme 20 minut při 175°C.

Vše opakujeme s druhým plátem.

KRÉM

Vychlazený tvaroh, mascarpone, Lučinu a pomazánkové máslo smícháme ve velké míse (pokud je v nich voda, tu vylijeme). Šlehačku vyšleháme, přidáme do mísy, spolu s cukry, vanilkovými zrníčky a zamícháme. Pokud je konzistence dost hustá, dáme do lednice vychladit, pokud není, přidáme podle návodu želatinu.

FINÁLE

Vychladlé dortové korpusy okrájíme, aby vynikla červená barva těsta i na okraji. Na tác dáme jeden korpus, pomažeme polovinou krému, přikryjeme druhým korpusem, a zase krémem. Zdobíme ovocem, a můžeme dozdobit rozdrobeným korpusem, který nám zbyl z okrájení.

Žádné komentáře:

Okomentovat