neděle 27. července 2014

Salát se zapečeným kozím sýrem a brusinkami


Italský salát
Rucola
Čerstvý kozí sýr
Bílá bageta
Brusinková zavařenina
Lžíce medu
Lžíce olivového oleje

ZÁLIVKA:
2 lžičky medu
2 lžičky olivového oleje
2 lžičky bílého vinného octa
2 lžičky balzamikového octa
sůl, pepř



Bagetu nakrájíme na tenké plátky, dáme na pečicí papír na plech, pokapeme olivovým olejem. Plátky (1-2 cm) kozího sýra položíme na bagetky a zakápneme medem (nešetříme). Dáme do trouby pod gril (170°C), dokud se nezačne sýr připékat.

Salát smícháme půl na půl, omyjeme a necháme pořádně okapat. Ingredience na zálivku smícháme a zamícháme do salátu. Ten rozdělíme do hlubokých talířů a lžičkou na něj naneseme kousky brusinkové zavařeniny. Hotové bagetky položíme nahoru.

1 komentář: